מהו הסכם שלום בית ולחלופין גירושין? המדריך המלא

הסכם "שלום בית ולחלופין גירושין", מציע לזוגות במשבר מסלול לפיוס, עם אפשרות ריאלית לגירושין. מה היתרונות של הסכם כזה ולמה נדרש עורך דין מגשר במקרים מהסוג הזה? כל התשובות בהמשך!

ההחלטה להתגרש, אף פעם אינה פשוטה ולעיתים גם במשברים זוגיים קשים, יש רצון להימנע מהצעד הדרסטי ולנסות לשקם את הקשר, כדי לא לפרק את המשפחה.

הסכם לשלום בית ולחלופין גירושין, הוא פתרון לזוגות השוקלים פרידה, אך מהססים. הוא מאפשר לשקם את הנישואין, אך גם לשמור על זכויות הצדדים, במקרה שיוחלט על גירושין.

חתימה על הסכם כזה, יכולה להוביל לדיאלוג זוגי לגבי השיפורים הנדרשים במערכת היחסים ובמקביל, לתכנון מעשי של העתיד, אם הניסיון לא יצלח, לרווחת שני הצדדים.

מהו הסכם שלום בית ולחלופין גירושין?

הסכם שלום בית ולחלופין גירושין, קובע תנאים הן לשלום בית והן לטיפול בענייני גירושין, אם וכאשר יגיעו בהמשך, כמו חלוקת הרכוש המשותף, תשלומי מזונות, הסדרי ראייה לילדים וכדומה. הגישה מאפשרת הליך גירושין ידידותי ומכבד יותר.

ההסכם כולל חלק המעגן את הסכמת בני הזוג לחיות בשלום בית וחלק המפרט תנאי גירושין וקובע שבמידה ושלום הבית לא יצליח, יכנס לתוקפו החלק בהסכם, העוסק בגירושין.

הסכם שלום בית ולחלופין גירושין, ניתן לערוך באמצעות עורך דין מגשר, במסגרת הליך גישור בין  בני הזוג. לאחר ששניהם חותמים עליו, ההסכם מועבר לאישור וחתימת בית המשפט.

שני חלקי ההסכם

1.     הסכם שלום בית: חלקו הראשון של ההסכם, הוא מסגרת לניסוח המחלוקות ולניסיון לטפל בהן באמצעות ויתורים ופשרות וכולל צעדים למען שלום הבית שקובעים בני הזוג.

הצעדים יכולים להיות פנייה לטיפול זוגי או הדרכת הורים ועריכת שינויים בזוגיות. בחלוקת התפקידים בבית, ביחסי האישות ובסוגיית הנאמנות, באיזון בין עבודה לבית, ביחסים עם המשפחות המורחבות, בהתנהלות הכלכלית ועוד.

2.     הסכם גירושין: החלק השני בהסכם, הוא הסכם גירושין, מסמך משפטי מחייב המפרט סוגיות כמו חלוקת רכוש, מזונות, משמורת והסדרי ראייה על הילדים וכד', בנוסף להתחייבות של בני הזוג להודיע לשני אם החליט להתגרש והתחייבות של שניהם, לפעול במקרה כזה במשותף להשגת הגט.

ההסכם חייב להיות מאושר על ידי בית משפט למשפחה, לקבלת תוקף של פסק דין, לאחר שבית המשפט וידא ששני בני הזוג, חתמו עליו מרצונם החופשי והם מבינים את הוראותיו.

יתרונותיו של הסכם שלום בית ולחלופין גירושין  

הסכם שלום בית ולחלופין גירושין, מציע לזוגות במשבר אפשרות להציל את הקשר, אך גם להיערך מעשית לאפשרות אחרת ולקבוע תנאים הן לפיוס והן ולהפרדה באותה מסגרת.

ההסכם קובע לרוב תקופה מוגבלת לניסיון לפיוס, שלאחריה יוכל כל אחד מבני הזוג להפעיל את הוראות הסכם הגירושין, תוך הימנעות מסחיטות רגשיות מהצד השני, סירוב לגט, עיכוב בתשלומי מזונות וכדומה.

מאחר שתנאי הסכם הגירושין מנוסחים מראש ולא במהלך סכסוך גירושין, סביר שיהיו מתחשבים יותר, כלפי שני הצדדים.

יתרון נוסף של הסכם כזה הוא, האפשרות שהוא נותן לשקם את היחסים הזוגיים ולשמור על שלמות המשפחה, למרות המשבר.

סיוע של עורך דין מגשר

את ההסכם, מומלץ לנסח ולערוך בליווי של עורך דין מגשר המומחה בדיני משפחה. מאחר שמדובר בהסכם מורכב ורגיש, חשוב שינוסח בצורה המדויקת והמקצועית ביותר ושהתנאים הכלולים בו לא יהיו נתונים לפרשנויות.

הסכם שנערך בצורה לא מיומנת, עלול להותיר את אחד מבני הזוג בעמדת נחיתות, או ליצור אפשרות לניצול כוונות הפיוס לגריפת רווח אישי. הסכם ערוך כהלכה, לא יותיר מקום ליד המקרה או לתחבולות.

הסכם שלום בית לשיקום מערכות יחסים
By אהוד עזורי January 27, 2025
מחפשים דרך לשקם את הזוגיות? הסכם שלום בית לשיקום מערכות יחסים מספק מסגרת ברורה להתמודדות עם קשיים ומשברים, ומסייע לחיזוק הקשר הזוגי.
סכסוכים כלכליים בגישור גירושין
By אהוד עזורי January 27, 2025
התמודדים עם סכסוכים כלכליים בגישור גירושין? תהליך מקצועי יסייע לכם להגיע להסכמות בנושאי רכוש, מזונות וחלוקת נכסים בצורה נעימה והוגנת.
מגשר גירושין מקצועי
By אהוד עזורי January 27, 2025
מחפשים מגשר גירושין מקצועי? תהליך הגישור יסייע לכם להגיע להסכמות בצורה מכבדת, ללא עימותים מיותרים, ויאפשר פרידה חלקה תוך שמירה על תקשורת טובה.
ההליך המשפטי מול הליך גישור
By אהוד עזורי December 29, 2024
ההליך המשפטי מול הליך גישור - כל מה שצריך לדעת על ההבדלים, היתרונות והחסרונות כדי לקבל החלטה נכונה ולבחור בדרך הטובה ביותר עבורכם ולמנוע טעויות.
גישור והסכמי שלום בית
By אהוד עזורי December 29, 2024
גישור והסכמי שלום בית – הדרך להשגת הרמוניה משפחתית ושיקום יחסים. פנו לליווי מקצועי שמוביל להסכמות בונות, תוך שמירה על כבוד, הבנה, אמון ורגישות.
גישור גירושין וילדים
By אהוד עזורי December 29, 2024
גישור גירושין וילדים מאפשר פתרון מבוסס על הבנה ושיתוף פעולה. גלו כיצד ניתן להימנע ממאבקים מיותרים, לשמור על כבוד הדדי ולהתמקד בטובת הילד.