גישור והסכמי שלום בית
This is a subtitle for your new post
הגעה להסכם שלום בית או גירושין בהליך גישור והסכמי שלום בית, מאפשר לזוגות במשבר לנסות לשקם את היחסים או להיפרד כידידים. למה נדרש לשם כך סיוע משפטי מקצועי? כל המידע הרלוונטי בהמשך!
ההחלטה להתגרש ולפרק בית, אינה קלה ולעיתים מתעורר הספק, האם לא עדיף לשקם. הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, נועד לאזן בין הרצון לתיקון הזוגיות, לבין הסדרת גירושין אפשריים ומתאים לזוגות שנקלעו לקשיים, אך עדיין אינם משוכנעים שברצונם להתגרש.
הסכם כזה יכול להתאים לבני הזוג שקיימת ביניהם רמת אמון ומסוגלים לגבש ביחד פתרונות שיתאימו הן לשיקום שלום הבית והן לפרידה מכבדת וידידותית.
למעשה, ביצוע הליך גישור זוגי, שיכול להביא להסכם שלום בית ולחילופין גירושין, הוא כיום מחויב על פי חוק, בטרם יפנו בני הזוג בנושא, לערכאות המשפטיות.
כלומר, בני זוג המצויים בסכסוך, מחויבים לנסות ליישב את ההדורים באמצעות הליך גישור, אם באמצעות יחידות הסיוע של בתי המשפט, או באופן פרטי דרך עורך דין גישור מומחה, כתנאי לפנייה לבית המשפט.
מהו הסכם שלום בית ולחילופין גירושין?
הסכם שלום בית או גירושין, נועד לפתור מחלוקות זוגיות, תוך כבוד הדדי ובשיתוף פעולה ולתת הזדמנות נוספת ליחסים מחד, ודרכי יציאה מהם, מאידך.
ההסכם כולל הצהרות של בני הזוג לגבי התנהלותם העתידית ויכול להתייחס למגוון נושאים, מתחזוקת משק הבית, דרך חלוקת התפקידים ועד ליחסים עם המשפחה המורחבת וגידול הילדים.
לצורך קבלת תוקף משפטי להסכם, יש להגיש את ההסכם לבחינה ואישור של בית המשפט לענייני משפחה, או בית הדין הרבני.
גישור והסכמי שלום בית: יתרונות
הסכם כזה, מציע אפשרות להידבר עם הצד השני, להגיע להסכמות שישרתו את שני הצדדים ולהסיר את תחושת חוסר הוודאות. בני הזוג יכולים להחליט על ההתנהלות בתקופת שלום הבית, תוך מתן האפשרות לכל אחד מהם להודיע לשני על רצונו להתגרש.
ניתן לשלב את הליך הגישור בטיפול זוגי, כשההבדל ביניהם הוא, שהליך הגישור עוסק בתכנים המעשיים ובפתרון בעיות ופחות ברקע להיווצרותן.
יש לזכור בנוסף, שהליך גישור המסתיים בהסכם, מייתר את ההתדיינויות הממושכות בבית המשפט, הכרוכות בלחץ נפשי, בזבוז זמן יקר ועלויות גבוהות.
תוכן ההסכם
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, כולל שני חלקים. הראשון מתייחס למימוש הרצון להמשיך ולחיות בשלום בית. החלק השני, עוסק באפשרות של גירושין ובכל התנאים הכרוכים בהם.
בחלק הראשון, ניתן להסכים על תנאים לשיקום הנישואין, כמו פנייה לטיפול זוגי, התחייבות לעמידה בעקרונות מסוימים, התחייבות לנאמנות זוגית, הסכמות על יחסי אישות, חינוך הילדים, ממון רכוש ועוד.
החלק השני, יתייחס למקרה שבו הוחלט לבסוף לפנות לגירושין ובו ניתן לקבוע בין השאר סנקציה לבן זוג שיסרב למתן גט ואת תנאי חלוקת הרכוש המשותף, סוגיית משמורת הילדים, תשלומי המזונות ועוד.
תיקוף משפטי להסכם
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, יקבל תוקף משפטי של חוזה, בכפוף לאישור של בית המשפט לענייני משפחה, או בית דין רבני. בית המשפט יבדוק תחילה את פרטי ההסכם ויוודא שהוא עונה על רצון שני הצדדים, שחתמו עליו ללא כפייה והם מבינים את פרטי המסמך והשלכותיהם.
הסכם הגירושין, יש לדעת, אינו מסדיר את הליך הגירושין עצמו, שיכול להתבצע על פי ההלכה היהודית, רק בטקס מתן גט, בבית דין רבני.
סיוע משפטי בגישור והסכמי שלום בית
להסכם שלום בית ולחילופין הסכם גירושין, יתרונות בשיקום הקשר, או פירוקו בצורה הנכונה, תוך הידברות, הסכמות וכבוד ההדדי.
לשם הצלחת ההליך, לטובת בני הזוג וילדיהם, יש חשיבות רבה לפנייה לסיוע משפטי מקצועי, של עורך דין מגשר לדיני משפחה וגירושין, שעבר הכשרה להיות מגשר מוסמך לגירושין.